"Укрзалізниця" спільно з UAnimals оновить правила перевезення тварин у поїздах. ФОТО

собака

Зоозахисна організація UAnimals разом із "Укрзалізницею" напрацює оновлені правила перевезення тварин у поїздах.

"Замість вдаватися до гучних публічних заяв, вирішили спершу зустрітися зі представниками "Укрзалізниці" та проговорити спільне бачення та можливі дії", – повідомили в організації.

Потреба оновити правила перевезення тварин виникла після історії з нацгвардійцем Валерієм, якому довелося їхати зі службовим лабрадором Ермі в тамбурі "Інтерсіті" Київ – Чернігів. Щоб на проблему звернули увагу та вжили відповідних заходів, організацію UAnimals позначили у дописах понад тисячу разів.

Коментуючи цю історію, "Укрзалізниця" послалася на те, що саме в "Інтерсіті", за правилами, не можна перевозити тварин, вищих за 45 сантиметрів у холці.

Таке правило діє не через умовну небезпеку, а саме через брак місця на пасажирських багажних місцях і дискомфорт для самих тварин. Нацгвардія додала, що військовослужбовець добровільно стояв у тамбурі, бо не хотів порушувати правила, а чекати купейного вагона, де можна їхати з лабрадором, не мав часу.

собака, укрзалізниця

Так, у UAnimals анонсували наступні кроки:

  • спільно оновити деякі застарілі пункти правил проїзду в поїздах, аби вони стали більш інклюзивними для людей із тваринами;
  • організувати соціальну кампанію, аби закликати пасажирів без тварин людяніше ставитися до пасажирів із тваринами.

"Правила існують для того, щоби їх дотримуватись, але іноді реалії спонукають переглядати правила Радіємо, що "Укрзалізниця" це підтримує", – зазначили в організації.

Автор: Галина Ялівець