«Найскладніший період літа уже позаду» – голова «Укренерго» про ситуацію в енергосистемі

«Ми пройшли дуже складні пару тижнів і зараз дійсно ситуація покращилася»

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомив, що «найскладніший період літа уже позаду», коментуючи ситуацію в українській енергосистемі. Про це він сказав 26 липня на брифінгу в «Медіацентрі Україна» у Києві.

«Ми пройшли дуже складні пару тижнів і зараз дійсно ситуація покращилася. Це пов’язано, передусім, з тим, що нарешті спала абсолютно аномальна, рекордна, спека. І відтак – зменшилося споживання електроенергії. І також, звичайно, це пов’язано з тим, що вийшли з ремонту певні енергогенеруючі потужності», – розповів Кудрицький.

Керівник «Укренерго» зазначив, що якщо не буде нових масштабних пошкоджень електростанцій – то ситуація матиме тенденцію до покращення. Принаймні, у наступні декілька тижнів.

В Україні діють графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних та дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Форум