"Охматдит" оголосив тендер на відновлення приміщень після ракетного удару росіян

Марина Порошенко в Охматдит

Головна дитяча лікарня України "Охматдит" оголосила тендер на відновлення своїх корпусів, що постраждали внаслідок російської ракетної атаки 8 липня.

"Ми шукаємо надійних партнерів для виконання будівельних та ремонтних робіт, щоб якнайшвидше повернути наш заклад до нормального функціонування та зробити його ще кращим", – повідомляється на сайті лікарні.

Замовником робіт вказаний "Благодійний фонд "Охматдит – здорове дитинство", свідчать дані майданчика SmartTender.

Він планує замовити поточний ремонт (невідкладний) фасаду та внутрішнього опорядження будівлі Сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ "Охмадит" МОЗ України, який розташовано за адресою м. Київ, вул. В. Чорновола, 28/1. Термін для подачі пропозицій – до 14:00 25 липня.

Проєкт реалізуватимуть за моделлю "Проєктуй-будуй", тобто підрядник має виконати і проєктні, і будівельні роботи. Умовами угоди передбачена можливість сплати авансу у розмірі 30% вартості договору.

Переможець тендеру матиме десять днів на розробку та затвердження графіку робіт, а після підписання договору – 45 календарних днів на встановлення вікон та внутрішній ремонт приміщень і п’ять місяців на виконання фасадних робіт, які не впливають на функціонування приміщень.

Читайте також: Австрія обіцяла Україні 600 мільйонів євро на лікарні: За два роки жодного проєкту не розпочато

Як повідомлялося, раніше гендиректор "Охматдиту" Володимир Жовнір розповідав, що основні відділення НДСЛ "Охматдит" зможуть відновити роботу за один-два місяці, повністю клініка зможе відновитися не менш ніж за півроку.

Нагадаймо, зранку 8 липня рашисти завдали ракетного удару по Києву. У Шевченківському районі ракета влучила у дитячу лікарню "Охматдит".

Внаслідок влучання пошкоджено корпуси лікарні, зруйновано деякі будівлі медзакладу, вибиті вікна та шибки. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомляв, що внаслідок російського удару пошкоджені відділення токсикології та онкології, реанімації та операційні.

Автор: Михайло Орлюк