На Білоцерківщині посадовець завдав збитків бюджету на 93 млн грн (ФОТО)

На Білоцерківщині посадовець завдав збитків бюджету на 93 млн грн (ФОТО)

Детективи ТУ БЕБ у Київській області викрили керівника фінвідділу однієї з територіальних громад на Білоцерківщині, який через неналежне виконання своїх службових обов’язків завдав понад 93 млн грн збитків державному бюджету

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу БЕБ.

Встановлено, що на рахунках сільради було акумульовано понад 93 млн грн "військового" ПДФО, які повинні спрямовуватись до держбюджету на потреби оборони.

Перерахування коштів з відповідного місцевого бюджету до державного було здійснено шляхом залучення кредиту з єдиного казначейського рахунка.

Керівник фінвідділу сільської ради знав про необхідність здійснення погашення кредиту, однак не вжив заходів та не видав відповідного розпорядження.

Всупереч закону, згадані кошти було перераховано на погашення інших видатків громади та придбання комплексу нежитлових будівель та споруд заводу на Київщині, діяльність якого була припинена ще у 2010 році. Також, частину коштів фігурант направив на депозитні рахунки підпорядкованих підприємств житлово-комунальної сфери.

Розмір завданих матеріальних збитків державному бюджету перевищив 93 млн₴

Детективи БЕБ спільно з оперативниками кіберполіції НПУ забезпечили відшкодування завдані державі збитки у повному обсязі.

Керівникові фінвідділу було повідомлено про підозру. Обвинувальний акт направлено до суду.

Нагадаймо, що вимагали хабар у розмірі 105 тисяч гривень: поліція Київщини повідомила фігуранткам про підозру.

Немає опису світлини.
Немає опису світлини.
Немає опису світлини.