Жорстокий допит і катування: російського солдата судитимуть за звірства на Київщині

Жорстокий допит і катування: російського солдата судитимуть за звірства на Київщині

В Україні судитимуть російського військового за катування місцевого жителя

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

Російського військовослужбовця, який під час окупації Київської області в 2022 році жорстоко катував місцевого жителя, судитимуть в Україні. Броварська окружна прокуратура вже скерувала обвинувальний акт до суду. Росіянину загрожує покарання за порушення законів та звичаїв війни.

Згідно з матеріалами розслідування, у березні 2022 року під час окупації селища Велика Димерка Броварського району Київської області російські військові облаштували блокпост. Там вони зупинили місцевого жителя, якого затримали під погрозами зброєю. Після цього чоловіка відвели до найближчого будинку, зв’язали руки і почали жорстокий допит.

Під час допиту російський солдат застосовував фізичну силу: він завдав три ножові поранення та двічі вистрілив у ногу потерпілого. Щоб посилити біль, окупант вставив частину ножа у вогнепальні рани та кілька разів прокрутив. Після цих знущань постраждалого залишили в підвалі, але йому вдалося втекти.

Розслідуванням злочину займаються слідчі Броварського районного управління поліції Київської області за підтримки СБУ та Департаменту карного розшуку Нацполіції України. Вони зібрали достатньо доказів, щоб передати справу до суду.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Броварського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Броварського РВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області та Департаменту карного розшуку Національної поліції України,

— йдеться в повідомленні прокуратури.

Нагадаймо, що у Чабанівській громаді відкриють Алеї пам’яті загиблих захисників.