ДПСУ: у горах поблизу кордону з Румунією виявили тіло чоловіка

«Судячи з місця виявлення та «екіпірування» чоловіка, він, ймовірно, мав намір незаконно перетнути державний кордон з України в Румунію»

Прикордонники під час патрулювання державного кордону в гірській місцевості поблизу кордону з Румунією виявили чоловіка без ознак життя, йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби 25 липня.

«Судячи з місця виявлення та «екіпірування» чоловіка, він, ймовірно, мав намір незаконно перетнути державний кордон з України в Румунію. Однак обрав для цього один із найскладніших та небезпечних гірських маршрутів», – зазначили у дописі.

За даними прикордонників, чоловік є громадянином України 1979 року народження, мешканцем міста Суми.

У ДПСУ розповіли, що це вже 12 випадок загибелі чоловіка під час спроби незаконного перетину державного кордону на гірських ділянках з початку 2022 року.

У кінці квітня прессекретар Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомляв, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну встановлено смерть понад 30 осіб, які намагалися нелегально перетнути західний кордон.

Після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого було запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію. Більшості чоловіків віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон.

Форум