Лише 3% українців вважають росіян «братнім народом» – опитування

У 2017 році з таким твердженням були згодні 27% опитаних

Лише 3% опитаних українців погоджуються із судженням, що «українці і росіяни завжди були і залишаються братніми народами». У 2017 році з таким твердженням були згодні 27% опитаних. Про це свідчать дані опитування, проведеного у червні київським Центром Разумкова.

Соціологи наголошують, що істотно зросла частка тих, хто дотримується думки, що українці і росіяни ніколи не були братніми народами (з 16% до 44%). Частка тих, хто вважає, що українці і росіяни вже не є братніми народами, хоча були такими раніше, знизилася з 50% до 46%.

«Особливо помітні зміни порівняно з 2017 року відбулися у Східному та Південному регіонах. Якщо у 2017 році 52% жителів Сходу вважали, що «українці і росіяни завжди були і залишаються братніми народами», то у 2024 році цю точку зору тут поділяють лише 7%. Також у Південному регіоні частка тих, хто так вважає, зменшилася з 45% до 7%. У Південному регіоні більшість опитаних тепер вважають, що українці і росіяни раніше були братніми народами, але вже такими не є (66%)», – йдеться у результатах опитування.

Опитування проводилося Центром Разумкова з 6 по 12 червня 2024 року серед 2026 респондентів. Опитування методом face-to-face лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Форум