Бронювання від мобілізації: Мінекономіки визнало критично важливими понад 700 підприємств та організацій

минэкономики

Міністерство економіки визнало критично важливими понад 700 підприємств, установ і організацій. Такі компанії можуть забронювати працівників від мобілізації.

Про це повідомив заступник міністра економіки Віталій Кіндратів, передає Forbes.

За його словами, статус критично важливого підприємство отримує на рік.

"Наразі Єдиний перелік критично важливих підприємств ще формується і цей процес курує Мінцифри", – додав Кіндратів в інтерв’ю виданню.

Компанії, які ще не мають статусу критично важливих, можуть подати заявку до міністерства на його отримання.

Мінекономіки проводить засідання відповідної комісії з визначення критичної важливості щосереди, на кожному розглядається не менше 20 заяв. Відповідь щодо статусу компанія отримує протягом 10 днів.

Читайте також: У "Дії" запустили електронне бронювання

Відповідно до законодавства, бронюванню підлягають військовозобовʼязані, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях, що є критично важливими для економіки та забезпечення життєдіяльності населення. Кількість заброньованих може становити 50% від кількості військовозобовʼязаних на підприємстві.

Усі військовозобов’язані, резервісти та призовники повинні були оновити свої військово-облікові дані до 16 липня 2024 року. Зробити це можна через ТЦК та СП, ЦНАП або в застосунку Резерв+.

Як повідомлялося, у травні Мінстратегпром розширив критерії для визначення підприємств важливими для національної економіки, що дає підстави для бронювання працівників від мобілізації.

Перед цим Кабінет міністрів скасував обмеження щодо кількості заброньованих працівників для підприємств оборонно-промислового комплексу.

Автор: Юлiя Далецька