Компанія Dragon Capital продала один з найбільших логістичних комплексів України під Києвом

Компанія Dragon Capital продала один з найбільших логістичних комплексів України під Києвом

Інвестиційна компанія Dragon Capital, що належить чеському бізнесмену Томашу Фіалі, продала один зі своїх великих активів — грандіозний складський комплекс у селі Білогородка під Києвом

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Інформатор" .

Йдеться про складський комплекс Amtel площею понад 100 тис кв м, що розташований у селі Білогородка Київської області.

Про продаж повідомила Українська Рада Торгових Центрів. Вона стверджує, що складський комплекс Amtel є логістичним комплексом класу А, загальною площею понад 100 квадратних метрів, і він був найбільшим об’єктом у портфелі Dragon Capital.

Хоча точну суму угоди не розголошують, експерти оцінюють вартість логістичного комплексу у 35-40 мільйонів доларів. Це базується на розрахунках, що вартість одного квадратного метра складає від 350 до 400 доларів. Угоду уклали ще в березні, але інформація про неї стала доступною лише зараз.

За даними YouControl, покупцем стала компанія "Гістіон" з Херсону. Forbes повідомляє, що Антимонопольний комітет України надав їй дозвіл на придбання Amtel через купівлю "Міжнародної логістичної компанії" в листопаді 2023 року. Засновниками "Гістіона" є бізнесмени Олег Лебеденко та Геннадій Гірін. Вони володіють торговою маркою фабрики дверей "Новий Стиль" (New Style Door Factory).

Нагадаймо, що колишні прокурори, політики та чиновники продають свої маєтки за сотні мільйонів.