На Київщині відкрився пансіонат, де знаходять прихисток літні люди із зони бойових дій (ВІДЕО)

На Київщині відкрився пансіонат, де знаходять прихисток літні люди із зони бойових дій (ВІДЕО)

На Київщині відкрили пансіонат, де американські студенти допомагають українським пенсіонерам, що виїхали з зони бойових дій

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Подробиці".

У пансіонаті літні люди зможуть проживати на постійній умові та будуть забезпечені всім необхідним.

Людмила Григорівна та Віктор Петрович, які зараз мешкають у пансіонаті, разом уже понад шістдесят років. Вона — колишня вчителька іноземних мов, він — будував тунелі в шахтах.

Віктор Голубов, пенсіонер:

У нас двокімнатна квартира в Торецьку. Дві кімнати обладнані з гарним ремонтом. 55 років ми прожили там. І все залишили.

Два роки тому, коли російські окупанти почали активно обстрілювати місто, стареньким довелося втікати від бойових дій. Місто на лінії ворожого вогню. У таких умовах літнє подружжя протрималося вісім місяців. Вони вимушені були жити в будинку для літніх людей. Онука подружжя дізналася про програму американських благодійників, які відкривали на Київщині пансіонат. Тож дівчина одразу подала заявку, аби її рідні гідно доживали віку.

Світлана Міллер, засновниця БФ "To Ukraine with love":

Зараз у нас заселяється 12 людей. Був конкурс, 500 анкет ми отримали. Нам допомогла обласна адміністрація поширити анкету. Ми зустрічаємося з людьми, слухаємо їх історії і обираємо тих, хто дійсно не може сам собі допомогти.

Наразі в будинку п’ять кімнат. Дві тримісні — чоловіча й жіноча. І три двомісних — для сімейних пар. Засновниця благодійного фонду "To Ukraine with love" уже міркує про майбутнє. Плани амбітні. Усе, щоби допомогти більшій кількості людей.

У нас ще буде десь 100 мешканців проживати тут, 100-120. Ми докупаємо, у нас є інша ділянка землі, яка стане домом ще для багатьох людей. Вона набагато більша, ніж ця. Там будуть у нас окремі будиночки для сімейних пар,

— розповідає Світлана Міллер.

Особливість благодійного фонду — його волонтери. Це американські школярі та студенти. Вони й збирають гроші для реалізації таких проєктів. І залюбки самі приїздять в Україну, щоби підтримати наших співвітчизників у цей непростий час.

Ми були в Україні протягом останнього тижня, ми допомагали. І це просто змінило життя. Ми дуже раді, що можемо бути тут. Щодня ми йшли в дитячий табір, ми навчали малечу англійської, гралися з ними. Це неймовірний досвід. Після обіду ми приїздили в цей будинок, аби допомогти встигнути до відкриття. Прибирали, носили меблі, облаштовували побут,

— розповідають Джарет і Каміла, американські студенти-волонтери.

Волонтери запевняють, що готові й далі наполегливо працювати, аби допомогти українцям. І щиро вірять в нашу перемогу.

Нагадаймо, що у межах програми "Київщина спортивна" заклади освіти області отримали 334 комплекти спортивного інвентарю.