Власники пошкоджених внаслідок війни будинків у Гостомелі зіткнулись з шантажем (ВІДЕО)

Власники пошкоджених внаслідок війни будинків у Гостомелі зіткнулись з шантажем (ВІДЕО)

Поліція шантажує власників будинків, що постраждали від російського вторгнення а також підрядників, що виконують будівельно-монтажні роботи за програмою відновлення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

10 червня у Гостомелі поліцейські незаконно проникли на територію власниці будинку за адресою вул. Чумацький Шлях, 18, який був зруйнований внаслідок збройної агресії рф та демонтований за програмою відновлення.

Перекривши роботу працівникам, які не мають жодного відношення до підрядної організації, що здійснювала демонтаж та робили озеленення, співробітники головного слідчого управління області, незаконно, без ухвали суду, проникли на об’єкт. Серед них — слідчий Головного слідчого управління у Київській області Терпіло Олександр, який грубо порушував процесуальні норми, та Євген Штудман — за нашою інформацією, працівник ДСР Київської області, який перебуває на лікарняному, бо його планують звільнити.

Власниця будинку, Трохименко Наталія Юріївна, не пускала працівників поліції на об’єкт, бо розуміла, що поліція тисне на неї, щоб вона давала фальшиві показання. Всі дії слідчих незаконні. Працівники поліції таким чином здійснюють тиск не тільки на військову адміністрацію, а й на підрядні організації. Порушень в роботі цих організацій вони знайти не можуть, тому шукають додаткові зачіпки, щоб винести звинувачення підрядникам. За словами Наталії Юріївни, підрядна організація всі роботи виконала належним чином.

Ні до підрядників, ні до військової адміністрації жінка не має претензій, вона впевнена, що це робилося заради дискредитації військової адміністрації, та намагання тиснути на підрядника. Поліція діяла нахрапом, зухвало, вимагала у Трохименко Наталії якісь документи.

Поліція перешкоджає відбудові в той час як весь світ допомагає Україні. Які причини? Можливо, заробляє собі зірочки, або шукає можливості здерти кошти від підрядника — адже були неодноразові дзвінки підряднику з пропозиціями зустрітися, щоб закрити справу за гроші, хоча "справу" вони фабрикують самі на ходу. Поліціянти не очікували, що підрядник не зреагує на тиск, і відмовиться сплачувати їм хабарі. Здається, для них було шоком, що і підрядники, і військова адміністрація діють в межах і спосіб згідно чинного законодавства. Тому поліція і далі намагається тиснути, за методом "знайти жертву за будь-яку ціну". Така поведінка свідчить або про фінансовий інтерес, або це виконання політичного замовлення.

Не виключено, що такими методами спілкуються з усіма особами, які потерпіли від збройної агресії росії, і шантажують їх, щоб вони давали фальшовані дані.

Моральний та психологічний тиск здійснюється на потерпілих осіб, на підрядні організації, які виконують такі необхідні роботи з відновлення Київщини, на замовника, який займається організацією відновлення зруйнованих територій.

Нагадаймо, що за 15 тисяч доларів США обіцяв допомогти в ухиленні від мобілізації: викрито мешканця столиці.