Зеленський на Хмельниччині вручив нагороди прикордонникам

Читать на русском

Зеленський на Хмельниччині вручив нагороди прикордонникам

Зеленський на Хмельниччині вручив нагороди прикордонникам

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Хмельницької області зустрівся з прикордонниками та вручив їм нагороди.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Очільник держави привітав прикордонників із Днем Державної прикордонної служби, який Україна відзначала 30 квітня, і подякував за захист рубежів і силу, виявлену в боях із російськими загарбниками.

"Дякую кожному підрозділу, кожному солдатові та командирові Державної прикордонної служби України за те, що ви є справді міцною опорою для нашої держави. Саме так має залишатись і надалі: ми всі очікуємо від вас точно не меншої фаховості і не меншої здатності примножувати український досвід стійкості й перемог у боях проти окупанта", — сказав Зеленський.

Президент та всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих захисників і захисниць України.

Зеленський вручив нагороди прикордонникам queiueiqueirdant

На сайті ОПУ повідомляється, що очільник держави вручив ордени "Золота Зірка" із присвоєнням звання Герой України двом військовослужбовцям:

  • Підполковнику Дмитру Олексюку. На війні з 2014 року. З початку повномасштабного російського вторгнення самостійно організував та провів бойову підготовку особового складу. Здійснив евакуацію з поля бою 34 загиблих та 105 тяжкопоранених побратимів, попри щільний вогонь російських окупантів, мінування та постійну роботу ударних дронів.
  • Майстер-сержанту Олегу Пришневському. На службі в ДПСУ майже 30 років. У січні 2024-го на Авдіївському напрямку віддав наказ підлеглим винести до укриття поранених побратимів, а сам прикривав їхній відхід вогнем із кулемета, продовжуючи знищувати російських окупантів.

Зеленський вручив нагороди прикордонникам

Також Зеленський вручив відзнаку Президента "Хрест бойових заслуг" полковнику Андрію Біжику, особовий склад якого мужньо тримав оборону в районі Водяного, Вугледара, Новомихайлівки, Авдіївки та Красногорівки. Підрозділи під його керівництвом знищили 43 одиниці бронетехніки, близько 300 окупантів та російський Су-25. Згадану відзнаку очільник держави також вручив штаб-сержанту Дмитру Швецю, який відбивав ворожі атаки на Донеччині. Під час виконання одного з бойових завдань Дмитро Швець дістав поранення, але, попри це, надав допомогу пораненим побратимам й евакуював їх до укриття.

Зеленський на Хмельниччині вручив нагороди прикордонникам

"Ще шістьом військовослужбовцям Президент вручив ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та дев’ятьом – ордени "За мужність" ІІІ ступеня. Відзнаку "За мужність та відвагу" отримали три підрозділи: 15-й мобільний прикордонний загін, 7-й прикордонний Карпатський загін та Управління розвідки Адміністрації Державної прикордонної служби України", — повідомляється на сайті ОПУ.