"Укрнафта" з третьої спроби перемогла у тендері Нацполіції на пальне для патрульних

поліція,патрульні


"Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України" має намір підписати договір із ТОВ "Укрнафта Постач" на закупівлю 10,1 млн л бензину А-95 і 2,53 млн л дизельного пального у талонах і скретч-картах.

Компанія "Укрнафти" запропонувала найнижчу ціну на тендері, свідчать дані у системі Prozzoro.

Очікувана вартість закупівлі становила 576,15 млн грн, ТОВ "Укрнафта-постач" запропонувало виконати замовлення за 527,58 млн грн, а його конкуренти – ТОВ "Петрол партнер" та ТОВ "Окко-постач" – знизили ціну лише до 575,08 млн₴

Ціна, з якою "Укрнафта" перемогла у тендері 1 липня – як для бензину, так і для дизельного пального – склала 41,65 грн за літр, підрахувало галузеве видання Enkorr. Це пояснюється відсутністю ПДВ, оскільки замовник належить до воєнізованих структур, яким під час війни дозволили купувати пальне без нього.

Роздрібна ціна в мережі "Укрнафти" в день проведення торгів на дизельне пальне була 52,49 грн/л, на А-95" – 54,99 грн/л, а середня вартість цих видів пального в Україні, за даними Консалтингової групи "А-95", – 52,66 грн/л і 56,58 грн/л відповідно (з ПДВ).

Таким чином, якщо відняти цей податок від середніх цін на пальне, то "Укрнафта" запропонувала поліції дизель на 1%, а бензин – на 8% дешевше від ринку.

Конкуренти "Укрнафти" на аукціоні "ОККО-Постач" (OKKO) і "Петрол Партнер" (WOG) пропонували дорожче пальне. Перша запропонувала дизпальне за 43 грн/л, бензин А-95 – за 46 грн/л, а друга – обидва види пального за 45,40 грн/л (без ПДВ).

Читайте також: "Укрнафта" купила 50 новеньких седанів Toyota за 42 мільйони

Видання зауважує, що це вже третя спроба "Укрнафти" потрапити на тендер поліції із забезпечення її пальним. У березні 2024 року "Укрнафта Постач" хотіла подати заявку на тендер, але виявила, що замовник встановив дискримінаційні вимоги. Тоді вона поскаржилась в АМКУ, але там заявили, що не вистачає документальних підтверджень порушення її інтересів. У результаті тоді перемогла компанія з групи ОККО, яка єдина подалась на торги.

Із другої спроби у травні "Укрнафті" вдалось довести в АМКУ, що вимоги поліції дискримінаційні і її допустили до участі в тендері, але через кілька днів замовник його скасував, пояснивши, що під час проведення закупівлі були зменшені кошторисні призначення на неї.

Тому пізніше була оголошена ще одна закупівля, в якій вже і перемогла "Укрнафта Постач", запропонувавши найнижчу ціну.

Нагадаймо, "Укрнафта" – найбільша нафтовидобувна компанія України, є оператором національної мережі АЗС. У березні 2024 року компанія вступила в управління активами Glusco і загалом оперує 545 АЗК – 460 власних і 85 в управлінні.

Із лютого 2023 року "Укрнафта" випускає власні паливні талони і картки "NAFTAКартка", які реалізують юридичні й фізичні особи через ТОВ "Укрнафта-Постач".

Автор: Михайло Орлюк