Військовозобов’язані чоловіки 18-60 років зможуть отримувати паспорти лише в Україні

Військовозобов’язані чоловіки 18-60 років зможуть отримувати паспорти лише в Україні

Уряд заборонив видавати паспорт громадянина України чи закордонний паспорт українським чоловікам за кордоном віком від 18 до 60 років

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на постанову Кабміну та МЗС України.

Тепер ці документи вони зможуть отримати лише у територіальному органі чи територіальному підрозділі міграційної служби.

Пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюватимуться.

Але ці вимоги не стосуються українських чоловіків (18-60 рр.), які мають право на перетин кордону під час воєнного стану.

У відомстві наголосили, що постанова Кабміну стосується змін видачі паспортів, які оформлюються ДМС України за заявами, отриманими ДП "Документ": "ДП "Документ" не є частиною системи МЗС, дипломатичної чи консульської служби. Це окреме державне підприємство, що входить до сфери управління Державної міграційної служби України".

Водночас консульська служба МЗС України продовжить працювати без змін.

Зокрема, консульські послуги надаються громадянам України в посольствах, генеральних консульствах і консульствах України.

Нагадаймо, що згідно з новим законом про мобілізацію, територіальні центри комплектування отримають дані від МВС щодо автомобілів у власності громадян для виконання ними військово-транспортного обов’язку.