У Міненерго розповіли, що допомагає уникати блекаутів в Україні

Уникати блекаутів в Україні нині дуже допомагають відновлювальні джерела енергетики, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко

Уникати блекаутів в Україні нині дуже допомагають відновлювальні джерела енергетики, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

«Попри масштаб атак... весною та влітку у нас є додатковий ресурс – сонце, вітер. Це той ресурс, який через географічні та погодні умови дуже обмежений взимку. Тому, безумовно, це допомагає нам балансувати систему», – розповів міністр енергетики.

Росія в березні здійснила низку ракетних атак по Україні, в тому числі, 22 березня – масштабну атаку на українську енергетику. Тоді РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження. Згодом цілями російських атак були Канівська та Дністровська ГЕС.

За даними Міненерго, 11 квітня сили РФ атакували об’єкти генерації і системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Серед іншого, внаслідок російської атаки була повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована за 20 кілометрів від Києва.

Форум