В окупованому Криму повідомляють про звуки вибухів у кількох містах та пожежу на нафтобазі біля Сімферополя

Вибух у Севастополі пізно ввечері 23 березня 2024 року

В окупованому Криму вранці у селищі Гвардійське під Сімферополем виникла пожежа на нафтобазі, повідомляють місцеві телеграм-канали.

Телеграм-канал «ПП Сімферополь» повідомляє, що близько 7 ранку за місцевим часом перед пожежею пролунали кілька вибухів. Телеграм-канал «Кримський вітер» повідомляє, що перед вибухами було чути звуки безпілотників.

Гучні звуки також фіксувалися в Радянському районі, а також поряд із Новофедорівкою та Саками. Російська влада офіційно це не коментує.

Раніше кореспондент проєкту Радіо Свобода – Крим.Реалії повідомляв, що в Севастополі пізно ввечері 23 березня було оголошено повітряну тривогу, після чого в місті було чути щонайменше шість потужних вибухів. За словами кореспондента, вибухи лунали з боку Козачої бухти.

При цьому телеграм-канал «Кримський вітер» з посиланням на передплатників повідомив, що атаку зазнав головний вузол спецзв’язку Чорноморського флоту РФ на вул. Миколи Музики, 1. Про цей об’єкт влучання також повідомили Osint technical, написавши: «Схоже, що щонайменше три українські крилаті ракети Storm Shadow щойно врізалися в головний центр зв’язку Чорноморського флоту Росії».

Проте офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Після цього командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук подякував «льотчикам і морякам за успішну бойову роботу».

« Небо і море одного кольору! Дякую льотчикам та морякам за успішну бойову роботу! Крим – наш! Разом – до перемоги!» – написав Олещук у телеграмі.

У свою чергу, підконтрольний Росії голова Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що вечірня атака на Севастополь була «наймасовішою за останній час». За його словами, у центрі міста вибито скло, через попадання осколка ракети до будинку на Ялтинській загинув 65-річний севастополець. Крім того, як стверджує Развожаєв, всього від уламків отримали поранення чотири людини.

Починаючи з серпня 2022 року у Криму майже щодня чути звуки вибухів. В інтерв’ю Радіо Свобода в серпні минулого року очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».

Форум