Справа проти Трампа щодо виплат Стормі Деніелс: в суді почалися вступні промови

Дональд Трамп не визнав себе винним у цій справі і вважає цей та інші судові процеси втручанням у вибори з боку його політичних опонентів

У понеділок 22 квітня почалися вступні слова сторін у судовій справі проти експрезидента Сполучених Штатів Дональда Трампа, повідомляють західні медіа.

12 присяжних у суді на Мангеттені, Нью-Йорк, заслухають вступні слова обвинувачення й захисту у одній із справі проти ймовірного кандидата від Республіканської партії, яка стосується виплат колишній порноакторці Стормі Деніелс.

Як пише AP, очікується, що ці промови дадуть присяжним і виборцям найчіткіше уявлення про звинувачення в основі справи, а також уявлення про ймовірну стратегію захисту Трампа.

За даними агентства France24, очікується, що сторона обвинувачення залучить як свідків працівницю порноіндустрії Стормі Деніелс та колишнього адвоката Трампа Майкла Коена. Також суд заслухає п’ятьох жінок і сімох чоловіків, особи яких не розкривають з міркувань безпеки.

Експрезиденту висунули звинувачення за 34 пунктами у фальсифікації ділової документації. Якщо його визнають винним, Трампу загрожує до чотирьох років в’язниці за кожним із 34 пунктів звинувачення.

У разі обвинувального вироку Трамп зможе подати апеляцію, і йому не заборонять продовжувати брати участь у президентській кампанії чи бути обраним президентом у виборах 5 листопада.

Водночас Трамп повинен буде відвідувати засідання суду на Мангеттені в справі, яка триватиме щонайменше шість тижнів, адже закони штату Нью-Йорк вимагають його особистої присутності протягом усього судового процесу.

Трамп не визнав себе винним у цій справі і вважає цей та інші судові процеси втручанням у вибори з боку його політичних опонентів.

Рік тому прокуратура Мангеттена висунула Дональду Трампу звинувачення у фальсифікації документів з метою приховати факт виплати 130 тисяч доларів із виборчих фондів колишній порноакторці Стормі Деніелс, яка стверджувала, що у неї був секс із Трампом.

Деніелс погрожувала виступити з викриттями під час передвиборчої кампанії. 130 тисяч були, за звинуваченням, платою за її мовчання. Гроші Деніелс передав колишній адвокат Трампа Майкл Коен, який виступить на суді свідком обвинувачення. Ці витрати були оформлені як оплата юридичних послуг. Дональд Трамп заперечує інтимний звʼязок із Деніелс і незаконне використання передвиборчих фондів.

Форум