Окупанти почали застосовувати нові БПЛА «Гранат-4»

Читать на русском

Окупанти почали застосовувати нові БПЛА «Гранат-4»

Окупанти почали застосовувати нові БПЛА « Гранат-4 »

За словами виробника, модифікований апарат "Гранат-4" оснащений підсвічуванням для коригованих боєприпасів "Краснополь", "Китолов" і "Грань".

У Російській Федерації стверджують, що військовослужбовці Збройних сил РФ нібито уразили танк М1А1 Abrams за допомогою модифікованого безпілотного літального апарату "Гранат-4", створеного на НВО "Іжевські безпілотні системи" концерну "Калашников". Про це йдеться в офіційному "Telegram"-овому каналі концерну.

Повідомляється, що "Гранат-4" призначений для радіомоніторингу та спостереження за місцевістю з повітря за допомогою спеціальних цільових навантажень, що розміщуються на борту, в режимі часу, близькому до реального, на відстані до 70 кілометрів.

Окупанти стверджують, що БПЛА виявив танк у русі і навів на нього артилерію. Удар, за їхніми словами, було завдано коригованим боєприпасом "Краснополь", розробленим "Конструкторським бюро приладобудування".

"Це — перше зафіксоване бойове застосування комплексу з БЛА "Гранат-4" у новому виконанні з підсвічуванням для коригованих боєприпасів "Краснополь", "Китолов" і "Грань", — ідеться в публікації.