У РФ почалися лісові пожежі: полум’я охопило сотні гектарів

Читать на русском

У РФ почалися лісові пожежі: полум’я охопило сотні гектарів

У РФ почалися лісові пожежі: полум’я охопило сотні гектарів

У російському Улан-Уде евакуювали частину мешканців міста через "ландшафтну пожежу", яка з лісу перекинулася на будівлі міста. Як повідомив мер Улан-Уде Ігор Шутенков, через пожежу "порушено електропостачання, є загоряння у приватному секторі".

Влада бурятського міста розгортає для евакуюваних пункт тимчасового розміщення на базі школи. Загалом у місті введено режим підвищеної готовності.

За словами голови Бурятії Олексія Циденова, в Улан-Уде та навколо міста п’ять пожеж. Лише у місті палає три тисячі квадратних метрів. Окрім того, у регіоні сильний вітер із поривами до 40 метрів на секунду.

За останню добу у Бурятіїу рятувальники виявили вісім лісових пожеж у Баунтівському, Закам’янському, Кабанському, Кяхтинському та Селенгінському районахі, а також на території Міського лісництва та Тункінського національного парку.

Після повеней у Росії почалися лісові пожежі: полум’я охопило сотні гектарів. Фото і відео   qrxiquikhihdant

Палає не лише в бурятів: одразу в регіонах Сибіру почалися лісові пожежі. Російські рятувальники кажуть, що загалом у Сибіру зараз є 41 пожежа загальною площею 40 374 га.

Вважається, що найбільш складна обстановка в Єврейській автономній області та Хабаровському краї. У першій пожежа, яка почалась ще 25 квітня, пройшла хвилею майже 18,5 тис. га. Локалізувати пожежу змогли лише 29 квітня, проте до ліквідації вогню тут ще далеко.

У Хабаровському краї вогонь палає у 14 муніципалітетах і поширився майже на 22 тис. гектарів. Місцева влада хоче запровадити в регіоні режим локального НС, щоб оперативно можна "залучити до стабілізації додаткові ресурси".

У мережі становиться вірусною світлина, на якій російський рятівник пасивно спостерігає за пожежею. Люди кажуть, що як і з останніми повенями у РФ, відповідальні особи воліють перечекати, поки воно само або не вигорить, або не висохне.

Після повеней у Росії почалися лісові пожежі: полум’я охопило сотні гектарів. Фото і відео