У ЗСУ показали, як ударні дрони зупинили бойові мотоцикли окупантів, на яких вони штурмували Новомихайлівку

Читать на русском Read in English

У ЗСУ показали, як ударні дрони зупинили бойові мотоцикли окупантів, на яких вони штурмували Новомихайлівку

У ЗСУ показали, як ударні дрони зупинили бойові мотоцикли окупантів, на яких вони штурмували Новомихайлівку

ЗС РФ використали колону із восьми мотоциклів і трьох бронемашин для прориву під Вугледаром. Однак спроба була марною завдяки успішним скидам з безпілотників, розповіли бійці ЗСУ.

Ударні дрони ЗСУ поцілили по "зграї" російських бойових мотоциклів, які намагалися прорватися на відтинку фронту між Вугледаром та Мар’їнкою. Загін мотоциклів супроводили дві бронемашини піхоти (БМП) і танк. Про те, як вдалося зупинити ворожу атаку, розповіли на сторінці Facebook 79-ї окремої Таврійської десантно-штурмової бригади ЗСУ.

На відео, оприлюдненому 7 травня, можна побачити групу мотоциклістів ЗС РФ, які несуться берегом невідомої водойми. За якусь мить по дорозі, якою вони рухаються, б’є снаряд і здіймається стовп диму. Наступні кадри показують, як ударні дрони ЗСУ раз за разом скидають вибухівку на російську техніку, яка валяється на майданчику, палає і димить.

У дописі 79-ї бригади зазначається, що подія відбулася під Новомихайлівкою на Донеччині. Росіяни намагалися здійснити "зухвалий прорив" на позиції Таврійської бригади. Намагання "гонщиків" оцінили оператори БпЛА, які покарали їх за надшвидку їзду у недозволеному місці, жартівливо написали бійці.

"Наші оператори ударних дронів креативу не оцінили й кожному гонщику ще задовго до фінішу виписали по штрафу за перевищення швидкості", — ідеться у дописі.

Бійці повідомили, що вдалося знищити вісім мотоциклів та одну БМП. Також пошкодили ще одну бронемашину і танк.

79-та бригада ЗСУ показала спробу російського штурму Новомихайлівки на мотоциклах, яку українські десантники відбили за допомогою дронів.

Зазначається, що під час цього штурму знищено 8 мотоциклів та одну БМП з піхотою. Ще одну БМП та танк українським бійцям вдалося пошкодити. pic.twitter.com/8D4YzsFkbF

— Новини Донбасу (@novostidnua) May 7, 2024

Зазначимо, Новомихайлівка — населений пункт на півдорозі від окупованої Мар’їнки до підконтрольного Україні міста Вугледар. Село перебуває в окупації з 24 квітня 2024 року, раніше писав "Фокус". Найближчий населений пункт із водоймою, де могли б відбуватися події на відео, — село Парасковіївка.