У МВФ назвали суму, яка потрібна Україні, аби чинити опір РФ

Читать на русском

У МВФ назвали суму, яка потрібна Україні, аби чинити опір РФ

У МВФ назвали суму, яка потрібна Україні, аби чинити опір РФ

Україна потребує щонайменше $42 мільярди міжнародної допомоги на цей рік у зв’язку з продовженням війни, ініційованої Російською Федерацією. Ці кошти необхідні для забезпечення бюджетних потреб країни у змінних умовах воєнного стану.

Таку оцінку висловила 18 квітня у Вашингтоні директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва, пише "Укрінформ". "Станом на тепер ми оцінюємо потреби (бюджетної підтримки для України – Ред.) в розмірі $42 мільярди на цей рік", – повідомила глава Фонду.

Георгієва також висловила впевненість у здійсненні цієї допомоги, оскільки міжнародна підтримка для України лишається стабільною. "Мені було дуже приємно почути вчора заяви під час круглого столу щодо України, що підтримка України залишається стабільною, вона є твердою", – зазначила Георгієва.

Вона також висловила думку, що для розв’язання економічних проблем України та регіону необхідно в першу чергу припинити війну. "Війна насамперед це трагедія, коли щодня вбивають та ранять чоловіків, жінок і дітей. Тож нам потрібно, щоб ця війна закінчилася заради них", – підкреслила голова МВФ.

Підкреслюючи важливість допомоги Україні, Георгієва також високо оцінила зусилля української влади щодо стабілізації економіки в постраждалій від війни країні. Вона наголосила про необхідність активної підтримки соціально-економічного розвитку України.