Сили ППО вночі збили всі 13 "Шахедів", якими РФ атакувала Україну

Читать на русском Read in English

Сили ППО вночі збили всі 13

Сили ППО вночі збили всі 13 "Шахедів", якими РФ атакувала Україну

Сили протиповітряної оборони вночі 18 квітня знищили в українському небі 13 російських ударних дронів типу Shahed-136/131. Ворог запускав їх у кілька хвиль, атака тривала до ранку четверга.

Через падіння уламків є пошкодження в кількох областях. Про відбиття чергового нападу розповів командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

За його словами, окупанти атакували 13 ударними БпЛА з районів Приморсько-Ахтарська (РФ) і мису Чауда (тимчасово окупований Крим).

Усі "Шахеди" збито зенітними ракетними підрозділами Повітряних сил та мобільними вогневими групами Сил оборони в Херсонській, Дніпропетровській, Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській та Івано-Франківській областях.

Сили ППО вночі збили всі 13  qhtixhiqtdiqtdant

За даними Сил оборони півдня, цієї ночі двома хвилями з інтервалом в три години окупанти спрямовували групи ударних БпЛА з півдня в центральні та західні регіони країни. У своїй операційній зоні захисники збили два дрони: один із них прямував транзитом через Херсонщину, а інший "полював" на інфраструктуру Криворіжжя на Дніпропетровщині.

Сили ППО вночі збили всі 13

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак розповів, що захисники збили один дрон над Криворізьким районом. В одному із сіл Мирівської громади Нікопольського району під час атаки пошкоджено два приватні будинки й авто, люди не постраждали.

Глава Івано-Франківської ОВА повідомила, що російські окупанти намагалися атакувати об’єкти критичної інфраструктури. Завдяки силам протиповітряної оборони усі БпЛА були знищені. Щоправда, внаслідок падіння уламків виникли пожежі – попередньо, обійшлося без постраждалих.