Євросоюз схвалив десятий пакет санкцій проти Росії

єс,євросоюз

Країни Європейського Союзу пізно ввечері в п’ятницю погодили десятий пакет санкцій проти Росії – у річницю її повномасштабного вторгнення в Україну.

Об этом сообщает Преступная Россия


Про це повідомило шведське головування в Раді ЄС.

Зокрема, обмеження передбачають жорсткіші обмеження на експорт до РФ продукції подвійного призначення та технологій, цільові обмежувальні заходи проти фізичних та юридичних осіб, які підтримують війну, поширюють пропаганду або постачають безпілотники, які Росія використовує у війні, а також заходи протидії російської дезінформації.

"Спільними зусиллями держави-члени ЄС запровадили найпотужніші та найширші санкції за всю історію, щоб допомогти Україні перемогти у війні. ЄС залишається єдиним цілим з Україною та українським народом. Ми будемо продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", – наголосили у повідомленні.

Тепер нові санкції мають бути схвалені письмовою процедурою Радою ЄС, і він набуде чинності після публікації в Офіційному журналі ЄС.

Як повідомлялося, ухвалення десятого пакета антиросійських санкцій раніше блокувала Польща, яка виступала проти винятків із запропонованого Єврокомісією обмеження на імпорт ЄС російського синтетичного каучуку.

За даними ЗМІ, у рамках десятого пакету Євросоюз запровадить санкції проти Фонду національного багатства РФ, трьох російських банків та двох страхових компаній.

Источник: Преступная Россия