Громадян Ізраїлю, які влаштували стрілянину в Умані, зобов’язали покинути Україну

Іноземці, які вчиняли хуліганські дії в Умані, зобов’язані до 4 березня повернутися до країни походження. Одному із них міграційники заборонили в’ їжджати на територію України до 2027 року.

Інцидент стався 29 лютого в Умані. До поліції звернулися місцеві мешканці, які повідомили, що на вулиці під час руху автомобіля Toyota Sienna іноземці влаштували стрілянину.

Правоохоронці провели оперативно-розшукові заходи, вивчили записи камер відеоспостереження, розташованих в місті у рамках програми «Безпечна Черкащина», та встановили місце перебування правопорушників. Ними виявилися четверо громадян Ізраїлю, віком від 24 до 28 років.

У 27-річного чоловіка під час поверхневої перевірки поліцейські виявили стартовий пістолет Retay та 39 набоїв до нього. Усе вилучили.

На порушника дільничні офіцери поліції склали адміністративний протокол за ст. 173 (Дрібне хуліганство) КУпАП.

Також працівники Уманського відділу Центрально-південного міжрегіонального управління ДМС ухвалили рішення про примусові повернення чотирьох громадян до країни походження й до 4 березня, цього року, вони мають самостійно покинути територію. А 27-річному порушнику міграційники заборонили вʼїзд до України до березня 2027 року.

Відділ комунікації поліції Черкаської області